De Tekstsmid = Chris Bernasco

dsc01459-chris-bernasco-voorbeeldig-fotografieTekstbureau De Tekstsmid is opgericht in 2016. Daarvoor werkte ik als  redacteur bij Reader’s Digest en als communicatieadviseur bij Natuurmonumenten. In beide functies vond ik het heerlijk om specialistische informatie om te zetten naar begrijpelijke en lekker leesbare teksten. In boeken, documentaire-teksten, nieuwsberichten en artikelen.

Mijn belangstelling strekt zich uit van duurzaamheid en techniek tot natuur & landschap en cultuur – én tot alle dingen die jou als opdrachtgever bezighouden.

Profiel   Inhoudelijk geïnteresseerd en betrouwbaar. Vriendelijk, gevoel voor humor. Ik vind het leuk om mensen te helpen. Met heldere teksten die hun doel bereiken.

PluslidlogoProfessioneel netwerk  Ik ben aangesloten bij Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers. Omdat ik me graag blijf ontwikkelen, onder meer door intervisie met andere tekstschrijvers.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid   Binnen het bewonersplatform Duurzaam Amersfoort-Zuid en privé maak ik me sterk voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld door autodelen te stimuleren en elkaar te ondersteunen met kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen en woningisolatie.

CHR_DiepeGroeven_voorplat (1)Popmuziek neemt een bijzondere plek in mijn leven in. Als bandlid van Echte Mannen sta ik af en toe op de planken met eigen Nederlandstalig repertoire. Ook schrijf ik graag over popmuziek, bijvoorbeeld voor VPRO’s popportal 3voor12Utrecht en Popmagazine Heaven. En ik heb mijn eigen blog Goeie Nummers. In 2020 verscheen mijn eerste boek: Diepe groeven.

Meer informatie   Op mijn LinkedIn-profiel vind je een uitgebreid cv. Of neem contact op via 06 – 38 28 96 86 of info@tekstsmid.nl. Of ga naar de contactpagina.