Voorbeelden

 

zonnepanelen.jpgHuiseigenaren aanzetten tot energiemaatregelen

Zes gemeenten in de Gelderse Vallei willen hun inwoners stimuleren om energiemaatregelen in hun woning te nemen. Hiermee draagt de gemeente bij aan de klimaatdoelen. Met blogs en artikelen stimuleer ik burgers om een stapje in de goede richting te zetten. Met compacte informatie, praktische tips van stadgenoten – en een verwijzing naar het gemeentelijke energieloket!

Artikel van tekstschrijver Chris Bernasco over Nugteren Transport

Logistieke inspiratie

Logistiek 010, onderdeel van de gemeente Rotterdam, maakt zich samen met het bedrijfsleven sterk voor een betere luchtkwaliteit en bereikbaarheid van de Rotterdamse binnenstad. Emissievrije logistiek, slimme techniek en duurzaam gedrag zijn sleutelbegrippen. Die ontwikkelingen kunnen niet snel genoeg gaan. Om duurzame innovatie te stimuleren wil Logistiek 010 concrete stappen van voorlopers laten zien. Een van die bedrijven is Nugteren Transport uit Alblasserdam. Ik interviewde Aart en Wim Nugteren over de software waarmee hun chauffeurs zo zuinig mogelijk over de heuvels van Frankrijk en Duitsland rijden. Om zo andere transportbedrijven te inspireren tot gelijksoortige stappen. Lees het hele artikel over Nugteren Transport. Of een andere duurzame case in transport en logistiek.

 

 

folder van tekstschrijver Chris Bernasco Duurzaam inkopenDuurzaam inkopen

Rijkswaterstaat wilde de samenwerking met hun opdrachtnemers versterken. Onder meer door de duurzame ambities en de werkwijze van de eigen organisatie te verduidelijken. Ik vatte daarom het beleid van het Rijkswaterstaat op het gebied van duurzaam inkopen samen in een handzame folder – zie hiernaast. Zodat aannemersbedrijven en ingenieursbureaus snel kunnen zien wat er van hen wordt verwacht en waarop ze kunnen rekenen als ze inschrijven op projecten. Bekijk de hele folder.